День носіння фіолетового коліру

Щорічно 16 травня відзначається позитивне свято – День носіння фіолетового кольору 👚в знак миру. Створили його з метою – продемонструвати прибульцям, які дивляться на нас із космосу чи спустились на Землю, що людство – не ворог.
Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо наскільки тема миру важлива й актуальна для нас! Це не просто слова, а найзаповітніша мрія кожного українця 🇺🇦 й багатьох людей світу🌏! 
Колектив нашої бібліотеки вирішили на знак миру вдягнутися у речі фіолетового🟣 кольору й висловити цим головне бажання усіх!
Фіолетовий колір🟪 в психології вважається кольором примирення. Він є симбіозом двох абсолютно протилежних по ефекту кольорів: червоного🔴 та синього🔵. Сила та енергія червоного🟥 переплітається зі спокоєм та розумом синього🟦, що не може не позначитися на кінцевому результаті. Червоний колір відносять до сильного, пристрасного, бурхливого, непокірного кольору, у той час як синій вважають кольором спокою, розважливості, тиші та вдумливості. Синій🔵— символізує спокій, жіноче начало. Червоний🔴 же, навпаки, — чоловічий колір, патріархальний, що закликає до бойових дій і завоювань. Зливаючись, червоний і синій нейтралізують характеристики одне одного, створюють фіолетовий🟣 колір, який несе єднання і любов. Фіолетовий колір🟪символізує не тільки єдність протилежностей, а й створення на їх основі чогось нового — в цьому полягає його загадковість. Він здавна був пов’язаний з таємницею, містикою. Стародавні ацтеки вважали фіолетовий🟣 кольором мудрості і розуміння істини, в Стародавньому Китаї він символізував мужність, в буддизмі – це колір духовного батька, у римо-католицькому культі – каяття, смиренність і усамітнення. Фіолетовий🟣 — колір натхнення, тому часто його обирають творчі люди.
Долучайтесь до Дня носіння фіолетового кольору в знак миру, одягнувши одяг👚 та аксесуари фіолетового кольору, які ви маєте у власному гардеробі. Наближаємо Перемогу й мир разом спільними думками і діями!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

3 сентября

Баобаб і Маленький принц