День поета

21 серпня День поета (Poet`s Day). 
🤝Свято засноване у 1994 р. британським філантропом, підприємцем та видавцем Вільямом Зігартом з огляду на те, що є багато гарних, але невизнаних поетів, які варті того,щоб їх знали, чули їх вірші, читали люди. Цим святом він спонукає поетів продемонструвати свої здібності. День присвячений багатовіковій історії поезії та людям, причетним до цього прекрасного виду творчості.
ℹПоезія (грец. ποίησις - «творчість» від ποιέω - «роблю», «творю») - один із найдавніших видів мистецтва. У античні часи це був спосіб передачі історичних фактів, культури, традицій. 
🖊Сьогодні поезія - художньо-образна словесна творчість, мовне мистецтво, яке використовує естетичні та ритмічні якості мови у поєднанні з порівнянням та метафорою, щоб виявити значення глибше, ніж просто визначення слів.
Поезія – універсальний засіб спілкування людей різних країн і культур. Поезія допомагає розуміти іншу людину, так само як і музика, що співчувається, але вона ще й дає слова для цього розуміння. Поезія лікує, надихає, розчулює, смішить.
Хороший вірш - це той, який охоплює велику ідею і використовує найкращу форму для передачі цієї ідеї.
ℹПоет, поетса - людина, яка пише літературні віршовані, прозові і драматичні поетичних творів. 
Поети писали у всі часи, майже всіма мовами. Їх називали по-різному: співець, поет-пісняр, піїт, бард, скальд, піїта, віршомаз тощо.
Протягом кожної цивілізації поети використовували різні стилі, які змінювалися в ході історії літератури, в результаті чого історія поетів була такою ж різноманітною, як і література, яку вони написали.
❤Найвідоміший поет всіх часів і народів – звичайно ж Вільям Шекспір. Не всі можуть бути поетом масштабу Шекспіра, але кожен вартий уваги.
🇺🇦Українські поети - велика і славетна когорта.  Т. Шевченко, І. Франко, Л. Українка - тріада великих національних поетів, провісників нації, її душа і серце. 
Першим у новій літературі українська мова залунала врочисто та гідно у поетичних творах Івана Котляревського. Його естафету перейняв Т. Г. Шевченко, а ідеї та творчість Кобзаря загальнолюдські й актуальні до сьогодення. Наступним провідником української нації став Іван Франко. У своїй поетичній творчості він з’єднав українську національну ідею з прагненням широких мас до соціальної справедливості, чітко вказав засади для повного національного визволення. Гордість української нації – поетеса світового рівня - Леся Українка, визнана майстриня поетичного слова. 
Кращий спосіб святкування сьогоднішнього свята - зібрати усі свої вірші та віднести їх у будь-яке аматорське видавництво.
Можливо, через роки, Вас також визнають та будуть вважати великим поетом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

3 сентября

Баобаб і Маленький принц