День маленьких історій

5 січня День маленьких історій.
Маленькі історії – жанр фольклору та літератури, що відкриває величезну історію людства.
Уславлений Ніл Гейман казав: "Короткі оповідання – це маленькі віконця в інші світи, думки і мрії. Це подорожі на край світу, після яких ви все одно встигаєте до обіду».
ℹМаленькі історії – це невеликі життєві історії, які трапляються або траплялися як з великими світу цього, так і зі звичайними людьми. 
Розповідь історій (англ. “storytelling”) - це спосіб спілкування між людьми. Це обмін досвідом, знаннями, враженнями. Маленькі життєві історії привабливі для людей, оскільки мозок працює таким чином, що він розпізнає і запам’ятовує історії та знайомиться з ними, пам’ятаючи їх.
✍🏻Історії та їх розповідь зазвичай належать до трьох типів:
🔸"Я сам...",
🔸"Мій знайомий одного разу..."
🔸"У казковій країні...".
Ці історії побудовані за принципом "плетіння" – коли розповідається водночас про дві якісь події – або "потрійної спіралі", коли оповідь переходить одна в одну, переплітається і закінчується якимось загальним чином. Скриті повідомлення, що вбудовані в текст історій та розповідей, підсвідомо спонукають слухачів до якогось варіанту поведінки.
Короткі, незвичайні історії-притчі запам'ятовуються надовго.
Довгі, складні історії якщо і не запам'ятовуються, то викликають у людини стан візуалізації, фантазування, співчуття героям і більшою мірою впливають на підсвідомість.
Історії, що містять елементи гумору, несподіваного розвитку подій тощо найбільш цікаві для слухачів. 
На сьогоднішній день у суспільстві розповідання історій стало способом довести ефективні повідомлення до аудиторії, розповідаючи історії, які рухають і хвилюють, з метою отримання комерційних результатів або покращення іміджу компаній.
📖Ми читаємо про ці історії і в томах мемуарів та спогадів, і в правдивих або не дуже легендах і байках, вони передаються з покоління в покоління в сім'ях.
Це не тільки історії, розказані людьми, а й історії, розказані предметами – буденними і історично цінними.
👀Найголовніше, що знайомлячись з маленькими історіями, ми відкриваємо для себе величезну історію людства.
Ну що ж, слухайте і читайте маленькі історії, і самі створюйте маленькі шедеври кожен день!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

3 сентября

Баобаб і Маленький принц